Nieuws

Hieronder vind je interessante ontwikkelingen, tips en informatie op personeelsgebied.
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt vier keer per jaar.

Nieuw werk dankzij Spoor 2:
een succesverhaal

Door: Marieke Lucius, casemanager verzuim / p&o adviseur
Door de gevolgen van een verkeersongeval lukte het Cor niet om zijn werk als vrachtwagenchauffeur weer op te pakken. Samen met Marieke Lucius van PDCU zette Cor alles op alles om in een Spoor 2-traject passend nieuw werk te vinden. Dat lukte. En hoe! “Doe mij maar vijf Corren”, zegt zijn nieuwe werkgever. Cor en Marieke blikken terug.

Lees verder

Nieuwe Arbowet:
wat verandert er per 1 juli 2017?

Door: Inge Leemhuis, casemanager verzuim / p&o adviseur

Verzuim door hoge werkdruk komt steeds meer voor. Het is dus belangrijker dan ooit om structureel in te zetten op het voorkomen van arbeidsgerelateerde klachten en ongevallen. De nieuwe Arbowet, die 1 juli 2017 ingaat, legt daarom nóg meer nadruk op verzuimpreventie en de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Er zijn nieuwe regels bijgekomen. Wat verandert er voor jou als werkgever allemaal?Lees verder

In de juiste flow komen: zo doe je dat

Door: Gijs de Vocht, flow-specialist
Je kent het misschien wel. Soms loopt het allemaal even niet zo lekker. Je krijgt je werk niet goed gedaan of je leidinggevende is niet helemaal tevreden. Of misschien pieker je thuis over van alles en nog wat. Het is duidelijk: je zit niet in de juiste flow.

Lees verder