Even voorstellen:  Irma van Lieshout, bedrijfsarts

Ik ben bedrijfsarts voor PDCU en maak me samen met de casemanagers, arbeidsdeskundige, psycholoog, fysiotherapeut, coach en andere professionals sterk voor de gezondheid van medewerkers. Gezonde medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie, en dat heeft een positieve invloed op het bedrijfsresultaat.

Dit kan ik als bedrijfsarts voor werkgevers betekenen

Ik bied op verschillende manieren ondersteuning. De bekendste is begeleiding bij een verzuimende medewerker. Ik maak de documenten op die nodig zijn in het kader van de Wet verbetering poortwachter (Wvp) en adviseer over snelle, gezonde en duurzame re-integratie. In eerste instantie in het eigen werk, maar als dat niet mogelijk is in ander aangepast werk.

Maatwerk

Elk bedrijf, elke leidinggevende, elke werksituatie en elke medewerker is uniek en daarmee is de bedrijfsgeneeskundige begeleiding ook altijd maatwerk. Bij elke verzuimcasus kijk ik naar alle facetten die invloed hebben op de belastbaarheid van iemand en adviseer ik zowel de medewerker als de werkgever daarover. Ik geef advies over:

  • behandeling van de medewerker
  • gedragselementen en verantwoordelijkheden van de medewerker
  • gewenste coaching of ondersteuning op de werkvloer
  • arbeidsverhoudingen tussen medewerker en werkgever en/of collega’s
  • arbeidsomstandigheden

 

Beter voorkomen dan genezen

Maak je je als werkgever zorgen over een medewerker? Als bedrijfsarts richt ik me ook op preventie. Zo geef ik advies over de arbeidsomstandigheden en het gezondheidsbeleid in het bedrijf. Het uitgangspunt is dat we samen (bedrijfsarts, werkgever, medewerker, het team van PDCU, gespecialiseerde partners en andere betrokkenen) alles in het werk stellen om het bedrijf en medewerkers optimaal te laten functioneren. Op zowel de korte als met name de lange termijn en uiteraard in goede gezondheid.