Ik heb een
zieke medewerker

Ziekteverzuim: als werkgever kun je er zelf ook behoorlijk ziek van zijn. Aandacht en duidelijke afspraken zijn belangrijk, maar waar haal je de tijd vandaan? En welke stappen moet je zetten? PDCU biedt je rust en grip op de zaak. Zeker in complexe situaties is het van groot belang om op de eerste ziektedag je casemanager in te schakelen.

Waarom verzuimbegeleiding bij PDCU?

  • We maken heldere afspraken, zijn consequent en zien erop toe dat iedereen de afspraken naleeft.
  • Altijd snel antwoord op je vragen.
  • Rust in je hoofd. Onze mensen zijn ervaren en betrokken. Dit leidt tot waardevolle gesprekken en een helder stappenplan.
  • Nergens omkijken naar. PDCU neemt je alle zorgen uit handen en speelt in op je persoonlijke wensen.
  • Aan een half woord genoeg. We zijn thuis in Uden en omgeving, weten wat er speelt en spreken de taal van de ondernemer. Daardoor zijn we letterlijk én figuurlijk dichtbij.

 

Hoe wij dit aanpakken:

1. Gesprek en plan van aanpak

Wat is er aan de hand? Hoe zorgen we ervoor dat de medewerker weer zo snel mogelijk fit aan het werk kan? We gaan samen om de tafel, met jou als werkgever én met de medewerker. In overleg komen we tot een helder plan van aanpak. Dit geeft duidelijkheid en rust.

2. Gericht ingrijpen

Hoe sneller je medewerker weer aan het werk is, hoe beter. Voor beide partijen. We blijven in gesprek en komen direct in actie als we kansen zien om het traject te versnellen. Bijvoorbeeld via de inzet van een bedrijfsarts, fysiotherapeut, psycholoog of een andere specialist.

3. De onderste steen boven

Langdurig verzuim kan een complexe oorzaak hebben. Onze casemanager gaat op onderzoek uit, maakt zaken bespreekbaar en pakt het probleem bij de bron aan. Of het nu gaat om disfunctioneren, een (dreigend) arbeidsconflict, een verslaving of een ander (privé)probleem.

4. Regelwerk en advies

Al het regel- en papierwerk rondom het verzuim nemen wij je uit handen. We monitoren of iedereen zich aan de spelregels houdt en trekken aan de bel wanneer actie nodig is. Natuurlijk kun je rekenen op ons advies om de kosten en risico’s te beperken.

5. Weer aan het werk

We gaan ervan uit dat je medewerker weer vol energie aan het werk gaat. Maar ook andere opties zijn mogelijk. Zoals een tweedespoortraject naar passend werk buiten je organisatie, een WIA-aanvraag, coaching of een nieuwe functie. Hoe dan ook: we gaan voor de beste oplossing en begeleiden je bij iedere stap die nodig is.