Ik wil mijn
organisatie verbeteren

Als werkgever wil je een sterk team neerzetten. Met gemotiveerde mensen die goed presteren en met plezier hun werk doen. Soms kun je daarbij wel wat hulp gebruiken. De specialisten van PDCU bieden uitkomst. Bijvoorbeeld wanneer dingen niet lekker lopen, mensen minder gemotiveerd zijn of je bepaalde zaken beter wilt vastleggen of organiseren.

Waarom organisatieontwikkeling bij PDCU?

  • Oplossingen die werken. Echt veranderen lukt alleen als mensen vertrouwen hebben en begrijpen wat er gebeurt. PDCU luistert naar mensen, neemt ze mee in de ontwikkelingen en creëert draagvlak.
  • Altijd maatwerk. Wat bij de ene organisatie werkt, kan bij de andere juist totaal verkeerd uitpakken. Wij stemmen onze oplossing volledig af op jouw organisatie.
  • Kennis van wetgeving. Voor jou als ondernemer zijn de juridische ontwikkelingen niet bij te houden. Laat dat dus maar aan ons over.
  • Aan een half woord genoeg. We zijn geworteld in het mkb en spreken de taal van de ondernemer. Ons hoef je haast niets uit te leggen.

 

Hoe wij dit aanpakken:

1. De uitdaging in beeld

Je wilt je organisatie verbeteren, er speelt een probleem of je hebt gewoon het gevoel dat bepaalde dingen anders kunnen. Of het nu gaat om een concreet vraagstuk of een vaag onderbuikgevoel: in een eerste gesprek brengen we je vraag of uitdaging in kaart.

2. Gesprekken met medewerkers

Bij personeelszaken gaat het altijd over mensen. Daarom gaan wij graag in gesprek met (een aantal van) je medewerkers. Hoe beter we hen begrijpen, hoe beter we zien wat je organisatie écht nodig heeft. En hoe makkelijker het is om draagvlak te creëren voor verandering.

3. De oplossing presenteren

Dit kan een nieuwe opzet van de functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn, maar ook training en coaching van medewerkers. Ook een personeelshandboek, nieuwe arbeidscontracten en tools voor duurzame inzetbaarheid kunnen (een deel van) de oplossing vormen.

4. Invoeren met tact

Het is belangrijk om je medewerker(s) op een goede manier mee te nemen in de gemaakte keuzes. Laat dit met een gerust hart aan ons over. Wij zorgen ervoor dat de juiste stappen worden gezet en nemen je daarbij alle zorgen uit handen.

5. Evalueren en bijsturen

Veranderen kan lastig zijn. PDCU blijft daarom nauw betrokken. Staan de neuzen nog steeds dezelfde kant op? Hoe kunnen we mensen nog meer motiveren of de organisatie nog beter inrichten? Wij reiken ideeën aan, spelen direct in op gebeurtenissen en sturen bij waar nodig.