Coaching

Als werkgever wil je gemotiveerde medewerkers die vol vertrouwen en vakkundig hun werk doen. Maar soms lukt dat niet en zit onzekerheid, een lastige (privé)situatie, stress of een moeizaam veranderproces in de weg. Vervelend voor jullie beide. Een coachtraject voor de medewerker biedt dan uitkomst. De coaches van PDCU vertellen je graag meer.

Coaching past in bijna elke situatie. De moeite waard om te kijken of dat ook voor jouw medewerker geldt. Coaching levert veel op: inzicht, rust, groei, (be)grip, zelfvertrouwen, energie en plezier.

Hoe wij dit aanpakken:

1. Kennismaken en de basis leggen

Werken vanuit vertrouwen en begrip, met de juiste klik. We zorgen dat je medewerker zich op zijn gemak voelt. Met goed luisteren en de juiste vragen maakt de coach zaken helder om zo de kern van de vraagstukken vast te pakken.

2. Aan de slag

Iedere sessie gaan we aan de slag met persoonlijke doelen. Tijdens de gesprekken en met behulp van oefeningen zal de coach blijven uitdagen situaties vanuit verschillenden kanten te bekijken, en bepalen we telkens de volgende stap richting het gewenste resultaat.

3. Inzicht en begrijpen: jouw oplossing vinden

Inzicht krijgen in gedrag, denkpatronen, emoties en omgeving. Hiervoor stellen we de juiste vragen en brengen we zaken helder in beeld. Regelmatig gaan we de buitenlucht in om tijdens het wandelen nieuwe inzichten te ontdekken. De coach maakt bewust van successen en mogelijkheden. En we helpen zoeken naar maatwerk oplossingen die passen in het dagelijks leven van jouw medewerker zodat hij verder groeit.

4. Toepassen, evalueren en borgen

Persoonlijke oplossingen gaat je medewerker oefenen, evalueren en borgen voor een blijvend resultaat

Bij Stress- en burn-outklachten

Ook voor medewerkers die (forse) stress- en burn-outklachten ervaren kan coaching passen om uitval te voorkomen of re-integratie tijdens ziekte te versnellen. Onze coaches Marcel, Femke en Lærke volgden voor het coachen van deze doelgroep een opleiding en zijn aangesloten bij de Vereniging van Erkende Stress en Burn-outcoaches. Zij passen specifieke kennis en ervaring toe in het coachtraject. Lees hier meer.