Nieuws

Hieronder vind je interessante ontwikkelingen, tips en informatie op personeelsgebied.
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt vier keer per jaar.

Beter voorkomen dan genezen: coaching bij stress en burn-out

Steeds vaker kampen mensen met een spanningsklachten die, wanneer ze niet serieus aangepakt worden, op lange termijn kunnen resulteren in een burn-out. Eerder werd gedacht dat een burn-out iets was wat je “gewoon uit moest zitten”, maar nu is wetenschappelijk bewezen dat adequate begeleiding zorgt voor een sneller en duurzamer herstel. Maar zoals altijd geld: beter voorkomen dan genezen! Om die reden zijn Marcel en Lærke aan de slag gegaan met de opleiding tot Stress- en Burn-out coach. Door middel van coaching leren zij mensen spanningsklachten vroegtijdig te signaleren en hiermee om te gaan. Op die manier kan (langdurig) uitval voorkomen worden.

Lees verder

Nieuwe regels voor werkgevers en werknemers 2021

Verlaging van vrije ruimte WKR, nieuwe kansen op behoud van je personeel en opnieuw uitbreiding van het ouderschapsverlof.
Vanaf 1 januari 2021 veranderen er weer een aantal zaken. Daarom zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Lees verder

Hoe re-integratie slaagt

Je kent PDCU waarschijnlijk van verzuimbegeleiding en P&O-ondersteuning. Maar wist je dat we ook mensen met een afstand tot het regionale bedrijfsleven helpen bij het vinden van een baan? En met succes: 75 procent van de eerste groep mensen die wij begeleidden vond een betaalde werkplek, en driekwart van hen kreeg zelfs al contractverlenging. Lees hoe we dat voor elkaar krijgen.Lees verder