Nieuws

Hieronder vind je interessante ontwikkelingen, tips en informatie op personeelsgebied.
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt vier keer per jaar.

Privacywetgeving verandert: opletten geblazen voor werkgevers!

Door: Caroline Meijer, advocaat Van Iersel Luchtman

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. De sancties die op grond van de AVG kunnen worden opgelegd in het geval de regelgeving niet (goed) wordt nageleefd zijn fors. Het is daarom belangrijk dat werkgevers goed op de hoogte zijn van de vereisten en de gevolgen van de AVG.

Lees verder

“Niet mijn cv, maar wie ik ben was het allerbelangrijkste”

Door: Chantal Rovers, p&o adviseur

Een nieuwe commercieel medewerker die er ontzettend veel zin in heeft. Werkgever Dave van ZUNGO Pest Control wist wat hij wilde: een collega met frisse energie die er helemaal voor zou gaan. Samen met PDCU ging hij op zoek. Met succes, want hij vond Leon die inmiddels alweer twee jaar bij zijn bedrijf werkt. Hoe ging de zoektocht in zijn werk? En hoe heeft Leon dat traject ervaren?

Lees verder

Depressie op de werkvloer: hoe ga je ermee om?

Door: Marieke Lucius, p&o adviseur / coach

Ruim 800.000 mensen in Nederland lijden aan een depressie. De kans is dus groot dat ook jij, in jouw omgeving of op de werkvloer, te maken hebt of krijgt met mensen met een depressie. Hoe ga je hiermee om? Samen met onze bedrijfsarts Irma van Lieshout verzorgden wij een workshop over dit thema. Een mooie groep klanten van PDCU woonde deze bij. Gemist? In dit artikel vind je waardevolle informatie en nuttige tips.
Lees verder