Hoera, tien jaar PDCU!

PDCU blaast dit najaar tien kaarsjes uit. Een jubileum om trots op te zijn. We hebben dit dan ook met het hele team gevierd tijdens een mooi weekend in het Brabantse land. En: wie jarig is trakteert. Zo ontvangen onze klanten binnenkort een leuke verrassing. Meer lezen over tien jaar PDCU? Directeur Marcel van Dijk vertelt!

 
Feliciteer mij maar over vijf jaar
“Tien jaar geleden werd ik, Marcel, gefeliciteerd door een aantal collega-ondernemers: Gefeliciteerd met het ondernemerschap, welkom bij de club. Voor mij voelde dat nog wat ongemakkelijk. Nou, feliciteer me maar over vijf jaar, zei ik, dan pas weten we of het ook succesvol ondernemerschap is. Want ondernemen is nog niet zo eenvoudig. Slagen en niet slagen liggen vaak heel dicht bij elkaar.”
 
Onvoorspelbaar
“Voordat PDCU eind 2008 goed en wel gestart was, begon de economische crisis. In de jaren die volgden, hadden werkgevers geen nieuwe medewerkers meer nodig. Het originele ondernemingsplan van PDCU, gericht op uitzenden en werving en selectie, viel voor een groot deel in duigen. We verlegden de focus naar het totale pakket van personeelsadvies, ontwikkeling en ziekteverzuimbegeleiding. Nu, tien jaar verder, kunnen we zeggen dat er een mooie organisatie is neergezet.”
 
Echt iets betekenen
“Wat het is dat PDCU zo’n mooie organisatie maakt? Het is geworden wat ik voor ogen had: een organisatie die andere organisaties en hun medewerkers op een goede en betrokken manier ondersteunt. We horen regelmatig van onze klanten, hun medewerkers en onze partners dat zij het zo fijn vinden dat wij zaken van het overvolle bordje van de werkgever wegnemen en er geen nieuwe problemen terugleggen. Mensen die met PDCU in aanraking komen, merken dat wij écht iets voor iemand willen betekenen en niet alleen een protocol of beleidsplan doorakkeren. We begrijpen mensen en kunnen vervolgens de juiste dingen doen. Dit zit bij al onze medewerkers in de haarvaten. Echt iets kunnen betekenen voor mensen of hun organisatie, dat geeft energie en vertrouwen. Zowel bij onze teamleden als bij onze klanten en hun medewerkers. Dit zijn onze succesmomenten. En daar beleven we ontzettend veel werkplezier aan.”
 
Wij vieren feest!
“Mensen die met een beter gevoel naar buiten lopen dan waarmee ze bij ons binnenliepen, zij maken het dat ik na tien jaar nog steeds iedere dag met veel plezier mijn werk doe. En dat geldt ook voor onze medewerkers, op wie ik erg trots ben. Dit team staat ook de komende jaren met evenveel enthousiasme voor onze klanten klaar. Dat kunnen wij trouwens alleen doen dankzij onze klanten, hun medewerkers en onze samenwerkingspartners. Niet voor niets zullen PDCU-klanten binnenkort merken dat wij tijdens ons jubileum ook aan hen hebben gedacht.”