Hoe re-integratie slaagt

Je kent PDCU waarschijnlijk van verzuimbegeleiding en P&O-ondersteuning. Maar wist je dat we ook mensen met een afstand tot het regionale bedrijfsleven helpen bij het vinden van een baan? En met succes: 75 procent van de eerste groep mensen die wij begeleidden vond een betaalde werkplek, en driekwart van hen kreeg zelfs al contractverlenging. Lees hoe we dat voor elkaar krijgen.

Van taxichauffeur tot horecamedewerker

Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen of net een verblijfsgunning hebben: het zijn doelgroepen die niet altijd even makkelijk aan werk komen. In opdracht van verschillende gemeenten helpen wij ze hierbij. Driekwart van de eerste groep die wij begeleidden is inmiddels aan de slag in de regio, bijvoorbeeld als taxichauffeur, productie-, horeca- of magazijnmedewerker. Wij van PDCU genieten van het werken met deze mensen. Tegelijkertijd liegen de cijfers er niet om. Waar wij voor de groep met een verblijfsvergunning een score van 75 procent behalen, blijven de landelijke cijfers steken op 11 procent.

Intensieve begeleiding

De kern van onze aanpak is mensen fysiek en mentaal fit maken voor werk, waarna we op zoek gaan naar een werkplek die bij hen past. Onze coaches Gijs en Lærke bieden intensieve begeleiding en doorlopen samen met alle deelnemers het 5-stappenplan van PDCU. In ons begeleidingstraject staat de mens centraal en werken we aan vertrouwen, positiviteit en concrete stappen. Omdat iedereen anders is, richten wij elk traject op maat in.

Langetermijnresultaat: lange dienstverbanden

Na een optimale voorbereiding volgt een weloverwogen proefplaatsing bij een bedrijf in de regio. Goede match? Dan volgt een eerste dienstverband. Tijdens dit eerste jaar is er nog steeds intensieve begeleiding door PDCU, zodat de plaatsing voor de medewerker én de werkgever een succes blijft. Als het nodig is, sturen we bij en ontlasten de werkgever hierin. Of we organiseren extra stappen, zoals een taaltraining. Het doel is namelijk een langetermijnverbinding tussen medewerker en werkgever.

Zoek jij ook gemotiveerde medewerkers?

We blijven mensen begeleiden die graag aan het werk willen. Heeft jouw organisatie plek voor gemotiveerde werkzoekenden? Laat het Gijs of Lærke weten, dan kijken we samen of onze mensen in jouw bedrijf passen.