Bedrijven investeren weer in teams en werkplezier

Was 2016 al een goed jaar, halverwege 2017 kunnen we stellen dat het bedrijfsleven in de regio Uden als een speer gaat. Er is weer volop werk. En hoewel werkgevers nog voorzichtig zijn, wordt er steeds meer geïnvesteerd in medewerkers en teams. Iets wat in crisistijd maar mondjesmaat gebeurde omdat veel bedrijven in de overlevingsstand stonden. Bij PDCU hebben we het afgelopen halfjaar gemerkt dat er steeds meer aandacht is voor medewerkers, teams én werkplezier. Daarbij zien wij de volgende trends.

  • Gezocht: kwaliteit en potentie

    Aan de werving-en-selectieopdrachten merken we dat werkgevers niet op zoek zijn naar kwantiteit. Het gaat om kwaliteit én potentie voor de langere termijn. De nieuwe medewerker moet bovendien goed in het team passen en precies dat brengen waarnaar de organisatie op zoek is.

  • Behoud van kennis en kunde

    Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt vinden veel bedrijven het behouden van gekwalificeerd personeel belangrijker dan ooit. Dat is bovendien veel goedkoper dan nieuwe mensen werven, selecteren en inwerken. Niet voor niets krijgt PDCU steeds meer opdrachten op het gebied van coaching. We gaan met medewerkers in gesprek en ondersteunen hen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of bij het vergroten van hun werkplezier.

  • Teamdagen voor meer werkplezier

    Meer werkplezier leidt tot betere prestaties en positieve energie. Een aantal bedrijven vroeg ons daarom om teamdagen te organiseren. De doelstelling van deze sessies is vaak dat collega’s elkaar beter leren kennen en dat zij met heldere gezamenlijke doelen tot een betere samenwerking komen. En vooral: dat zij samen (nog) meer plezier in het werk krijgen.

Investeren in de groei van medewerkers, teams en het werkplezier loont altijd. Een goede reden dus om de zomervakantie gezamenlijk in te luiden. Organiseer bijvoorbeeld een gezellige barbecue en borrel. En niet onbelangrijk: geniet van de vakantie en start de tweede helft van het jaar weer vol energie!