“Een slechte dag? Die leg ik nu naast me neer!”

Weinig zelfvertrouwen, geen energie en niet meer kunnen genieten. Wendy zat duidelijk niet lekker in haar vel. En dat begonnen ook haar collega’s en werkgever te merken. In zo’n geval kan een coachingstraject helpen. En zelfs een groot verschil maken.

Na een intensief traject met onze coach Gijs geeft Wendy haar situatie nu een dikke 9! Benieuwd hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen?

Het begin

Met hart en ziel werkt Wendy in de carwash-service bij een mooi autobedrijf in de regio. Maar na een periode van tegenslagen in haar privésituatie zat ze niet goed in haar vel. Gelukkig stemde haar werkgever in met een coachingstraject van PDCU. “Ik had vooraf geen idee wat ik ervan moest verwachten”, vertelt ze. “Maar al in het eerste gesprek wist mijn coach Gijs verbinding te creëren en me vertrouwen te geven. Ik had echt het idee dat ik altijd bij hem terecht kon. Dat gaf een goed gevoel.” En dat was precies de bedoeling. Want een goed gevoel is de juiste basis om op verder te bouwen. In een uitgebreide inventarisatie brachten Gijs en Wendy samen de huidige én de gewenste situatie in kaart.

Elke week een stap vooruit

Zeven weken lang ging Wendy op pad met Gijs. En elke week stelden zij een doel op met een concreet stappenplan. “Niet te veel graven in het verleden, maar vooruit kijken en doelen stellen.” En ook: leren kijken, keuzes maken, durven, doen, succesjes behalen en: jezelf op nummer 1 durven te zetten. “Gijs hielp me door alle stappen heen. Ik moest het natuurlijk zelf doen, maar hij gaf me handvatten en steun. Een coach luistert en zet je aan het denken. Het was fijn om te merken dat ik elke week een stap vooruit zette. Daar krijg je vertrouwen van. En weet je wat ik ook zo fijn vond? Dat onze gesprekken vaak buiten plaatsvonden. Tijdens het wandelen gaat het denken makkelijker en krijg je energie.”

De omgeving merkt verschil

Wendy’s collega’s bij de carwash zagen dat het steeds beter met haar ging. Zo merkte een collega op dat Wendy zich meer openstelde, waardoor hun samenwerking prettiger verliep. En ook vrienden merkten verschil. “Wow, je straalt veel meer zelfvertrouwen uit!”, zei iemand die niet eens wist dat ze met coaching bezig was.

Wat een resultaat!

Het coachingstraject is afgerond. Wendy voelt zich fitter, tevreden en vol energie. “Ik heb meer zelfvertrouwen en een beter beeld van mezelf. Ik ben sterker en durf keuzes te maken. En ik geniet weer.” Gaf Wendy haar situatie vóór het traject een 4, na zeven weken coaching en hard werken was dat een 9! En nu, een halfjaar later, is dat nog steeds zo. “Ik heb namelijk een paar belangrijke dingen geleerd die mij in elke situatie helpen. Een slechte dag? Die leg ik nu naast me neer. Want ik weet hoe ik met een tegenslag kan omgaan en ik durf op mijn basis te vertrouwen.” Een mooi resultaat. En niet alleen voor Wendy. Haar werkgever is tevreden omdat ze volledig inzetbaar bleef.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar onze coachingstrajecten? Of wil je weten wie onze coaches zijn? Neem contact met ons op . Of check onze teampagina .