“Niet mijn cv, maar wie ik ben was het allerbelangrijkste”

Een nieuwe commercieel medewerker die er ontzettend veel zin in heeft. Werkgever Dave van ZUNGO Pest Control wist wat hij wilde: een collega met frisse energie die er helemaal voor zou gaan. Samen met PDCU ging hij op zoek. Met succes, want hij vond Leon die inmiddels alweer twee jaar bij zijn bedrijf werkt. Hoe ging de zoektocht in zijn werk? En hoe heeft Leon dat traject ervaren?

Wat voorafging

“Ik zat niet meer op mijn plek: mijn baan slokte me op en ik had het gevoel dat ik niet gezien werd”, zo blikt Leon terug op zijn vorige baan. “Scoren was belangrijker dan echt zijn, en voordat ik het wist haalde ik geen energie meer uit mijn werk. Het was tijd voor een nieuwe stap. En toen kwam de vacature voor commercieel medewerker via PDCU voorbij.” Leon besloot te reageren.

Meteen in actie

“Na het versturen van mijn sollicitatiebrief werd ik gebeld door Chantal van PDCU. Ze stelde me verschillende vragen en vroeg me vervolgens of ik de volgende dag om 8.00 uur al op gesprek kon komen. Ze was heel proactief, iets wat ik wel kan waarderen. Het eerste contact voelde erg prettig, ons gesprek was heel eerlijk en open. Ook wist Chantal goed te vertellen wie ZUNGO als werkgever is en hoe de functie er in de dagelijkse praktijk uitziet.”

Het verschil met andere selectieprocedures

“PDCU keek duidelijk niet alleen naar mijn cv”, vervolgt Leon. “Ik merkte dat er veel aandacht was voor wie ik echt ben en hoe ik in het leven sta. Chantal stelde oprechte vragen en ik had het gevoel dat ik haar alles kon vertellen. Voordat ik het wist vertelde ik mijn hele levensverhaal. Chantal vertelde ook eerlijk dat ze wilde kijken of ik qua persoonlijkheid bij ZUNGO paste en andersom. Dat vond ik mooi. Ik heb in mijn carrière met verschillende recruiters contact gehad, maar die gesprekken waren nooit zo persoonlijk. Dat was meer van: even kijken of het cv ‘klopt’, snel checken en voorstellen maar. PDCU keek veel verder en wist duidelijk uit te leggen wat voor profiel ZUNGO voor ogen had.”

Mijn werkgeluk nu? Een dikke 9,5!

“Ik werk nu alweer bijna twee jaar bij ZUNGO en geef mijn werkgeluk serieus een dikke 9,5. Het is misschien gek om te zeggen, maar ik weet voor 200% zeker dat ik tot mijn pensioen bij ZUNGO wil blijven. Ik heb aan Dave een fijne werkgever en ook bij de collega’s voel ik me goed. Dave betrekt zijn mensen om ook eens te sparren over de ontwikkeling van de organisatie en er is ruimte voor persoonlijke groei en discussie. Ik kan mezelf zijn en dat vind ik prettig. Dat komt ook omdat ik qua karakter bij het bedrijf pas. Dit heeft Chantal tijdens het selectieproces goed gezien.” En Dave? Die is erg blij met Leon, en hoopt nog lang van een fijne samenwerking te kunnen genieten.

De werkwijze van PDCU

Kijken naar de persoon achter het cv: dat is de kracht van PDCU. “Wij vinden het belangrijk om tijdens de selectiegesprekken een prettige sfeer te creëren, zodat de kandidaat zo veel mogelijk zichzelf kan zijn”, vertelt Chantal. “Door de juiste vragen te stellen, triggeren we de sollicitant om de zaken te bespreken die er echt toe doen. Vanuit onze professionele rol verplaatsen we ons in de kandidaat. Dat is volgens mij het allerbelangrijkste. Niet alleen oog hebben voor wat op papier staat, maar echt kijken of de persoonlijkheid van de sollicitant matcht met die van de werkgever en de collega’s.”