5 tips om je goede voornemens vol te houden

Januari is traditiegetrouw de tijd van de goede voornemens. Het lijkt wat cliché, maar toch is het een mooi moment om even stil te staan bij je eigen gezondheid en die van je collega’s. Ook bij PDCU hebben we allemaal onze eigen uitdaging gesteld:

geen energiedrank meer,  elke dag een kwartier bewegen, een betere balans tussen werk en privé en gezonder eten. Natuurlijk zo concreet mogelijk geformuleerd, want dat is belangrijk. Daarnaast passen we nog een aantal andere praktische tips toe. Heb jij ook goede voornemens? En ben je benieuwd wat je kunt doen om ze vol te houden? Wij helpen je graag met vijf praktische tips.
  1. Bepaal je echte doel en houd dit steeds voor ogen. Wat wil je echt veranderen? Wil je zomaar afvallen of draait het in werkelijkheid om een gezonder eetpatroon? Stel jezelf wat kritische vragen. Pas als je doel helder is, kun je ernaartoe werken.
  2. Maak je doel zo concreet mogelijk. Houd het niet bij algemene voornemens, maar maak je doel concreet. Dus niet: ik wil meer bewegen in 2017. Maar wel: ik ga vanaf morgen elke week op maandag, woensdag en vrijdag na het eten een halfuur wandelen (en zet je wandelschoenen klaar). Of: ik bel vanavond nog de voetbalclub om me aan te melden, en ga vanaf nu minimaal twee keer per week een avond trainen. Op deze manier is je doel tastbaar en kun je elke dag of week concreet zeggen: ik heb mijn doel bereikt!
  3. Loop niet te hard van stapel en wees reëel. Doelen stellen die nauwelijks haalbaar zijn is niet motiverend. Stel indien nodig tussentijdse doelen, zodat  je regelmatig een succesje kunt vieren.
  4. Deel je uitdaging met een ander. Anderen kunnen je stimuleren je doelen te bereiken en bovendien beleef je er op deze manier veel meer lol aan. Zoek een maatje dat voor dezelfde of een andere doelstelling gaat, zodat je ervaringen kunt uitwisselen. Of vraag iemand om jou zo nu en dan even een spreekwoordelijke schop onder je kont te geven.
  5. Vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Zo hou je de spirit erin. Jezelf en elkaar belonen met een compliment of kleine attentie werkt en geeft energie!

 

Werken aan duurzame inzetbaarheid

Wat houdt je tegen om ook in jouw team nog wat mooie doelen te stellen voor 2017? Begin klein en ga met een paar collega’s de uitdaging aan. En … deel je doelen gerust met ons, zodat we elkaar kunnen blijven motiveren.  Wil je het thema gezondheid en duurzame inzetbaarheid gestructureerd aanpakken binnen je organisatie? PDCU denkt graag met je mee.