De juiste mensen aan boord halen én houden

De arbeidsmarkt is de laatste maanden behoorlijk aangetrokken. Ook het UWV bracht eind 2016 mooie cijfers naar buiten: het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering daalt. Wij merken dit ook in onze dagelijkse praktijk. Steeds meer klanten in verschillende branches zijn weer op zoek naar personeel. Een zoektocht die niet altijd even makkelijk is.

Vinden en binden

Dat het vinden en binden van de juiste medewerkers cruciaal is voor het succes van je organisatie, hoeven we je niet te vertellen. Maar zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt is het van belang om hieraan extra aandacht te schenken. Twee nuttige tips:

  • Wees zuinig op je medewerkers. Goede medewerkers worden steeds schaarser. Als je goed zorgt voor de waardevolle krachten binnen je organisatie, zijn zij minder snel geneigd om van werkgever te switchen. Besteed ook voldoende aandacht aan de ontwikkeling en opleiding van je medewerkers, zodat ze kunnen blijven meebewegen met de ontwikkelingen binnen je organisatie.
  • Werf zorgvuldig en blijf kritisch. Nieuwe medewerkers zijn pas een versterking als zij aan de verwachtingen voldoen en in het team passen. Breng je verwachtingen van de nieuwe medewerker daarom heel helder in kaart. Vervolgens is het zaak om de juiste persoon te vinden en aan jouw bedrijf te binden.

 

Ondersteuning van PDCU

Bij het vinden en binden van medewerkers kun je soms wel wat hulp gebruiken. PDCU ondersteunt je graag.
Lees hoe wij bijdragen aan de energie, prestaties en resultaten van je organisatie.
Benieuwd voor welke functies wij mensen vinden voor onze klanten? Bekijk ons vacatureoverzicht.