Maaike van de Langenberg (Crov)

Casemanager verzuim / P&O adviseur

Dit ben ik

Ik ben een enthousiaste en gedreven casemanager. Zo druk als mijn werkleven en sociaal leven is, zo rustig is mijn woonomgeving. In Loosbroek woon ik aan de achterzijde van een boerderij, waar ik heerlijk kan genieten van de vijver, de weilanden en mijn rondscharrelende kippen. Verder heb ik een heel scala aan hobby’s: hardlopen, wandelen, mountainbiken, wielrennen, crossfit en bootcamp. Maar ik hecht ook veel waarde aan mijn sociale leven en ga graag met vrienden lekker samen eten of een festival te bezoeken.

Mijn achtergrond

Binnen het (ziekte)verzuim heb ik verschillende rollen ingevuld: ik heb mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid, Ziektewet-trajecten in opdracht van UWV uitgevoerd en ik ben verzuimregisseur geweest voor een groot schoonmaakbedrijf. Daarna heb ik helemaal mijn draai gevonden in het begeleiden van MKB-bedrijven bij hun verzuimdossiers. En natuurlijk het liefst bij het voorkomen van verzuim.

Hier sta ik voor

Allereerst vind ik dat je een ander moet behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Zo steek ik ook de begeleiding van de werkgevers en medewerkers in: ik vind het belangrijk dat er altijd begrip is voor elkaars positie, achtergrond en belangen. In de verzuimbegeleiding van medewerkers zul je merken dat ik altijd op zoek ga naar wat iemand wél nog kan. Niet om een zieke medewerker lastig te vallen, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat het voor ieders welbevinden goed is om ’s ochtends een reden te hebben om uit bed te komen en om ergens bij te horen. Het MKB is erg dankbaar om voor te werken, iedere casus is weer anders en de verscheidenheid aan sectoren en functies is enorm. Mijn mensgerichte aanpak en wens om maatwerk te verrichten, komen hier goed tot zijn recht.